NagyEnergiaProjekt (NEP)

"... mert számunkra érték az Energia!"

 

Amennyiben a fenti ablakban nem jelenne meg a videónk, úgy az alábbi internetes címen is megtekinthető:

http://www.youtube.com/watch?v=clDEA2FJsfE&feature=youtu.be

 

A kísérleteket elvégezte, egyben a videó jogtulajdonosa:

 

Nagy József (feltaláló)

 
Zene: Közhasznúan, prezentációra használható, nem anyagi javak szerzésére irányuló háttérzene. (Nem jogvédett.)

A fenti videóban szereplő - elvégzett - kísérletekkel szemléltetjük azokat az általános fizikai törvényszerűségeket, amelyeket találmányunk hasznosít. A videó végén - részben - bemutatott szerkezet tetején 72 kg-nak megfelelő súly található. (A félreértés elkerülése végett a teljes szerkezetet nem mutathatjuk teljes terjedelmében a szabadalmi jogokat védve, ezáltal termékünk „csupaszságából" adódó lemásolhatóságát fedjük. Amint az látható a felvételen, a súlyok szerepét korrodált vasipari alkatrészekkel helyettesítettük.)

Videónk által kívánjuk alátámasztani eddigi kutatótevékenységünk sikerességét és hasznosságát. A szerkezetünk által kinyerhető energia felhasználhatósága ugyanúgy értelmezhető háztartási szinten, mint ipari területen.

Célunk egy, a 21. század elvárásaihoz igazodó környezettudatos termék kereskedelmi forgalomba történő elhelyezése. (Még 2014 III. negyedévében.)

 

Legújabb (2014. május 28-án készült) jegyzetünk kísérleti bizonyítását pedig az alábbi videón követhetik figyelemmel:

 

Az utóbbi videó kísérleti bizonyítása annak, hogy a megfordított úszás  energiát termel. Amint látható, a csigával megfordítottuk a vektor irányát és a lökethossznak megfelelően a 0.4kg tömeget felemelte. Ezt követően az elvégzett munkát kivettük a rendszerből. 1 kg tömeget rátettünk az alsó holtponton, amit a lökethosszon mozgatott amit szintén kivettünk a rendszerből. A csapok mozgatásán kívül más energiát a rendszerrel nem közöltünk. A rendszer bármely patak,folyó természetes esése miatt energiatermelésre alkalmas. Környezet-szennyezése nélkül. A keletkezett mozgási energia membrán nélkül E= 1/2*m*v négyzeten. Membrán alkalmazása esetén E=m*v a négyzeten. Ahol az "m" a kiszorított víz tömege (virtuális tömeg) "v" a mozgás sebessége.

Helyzeti energiából mozgási, abból ismét helyzeti és abból mozgási energia keletkezik.. A tömeg mozgását a csigán elhelyezett fehér jelölésen lehet megfigyelni.Kísérleteink sikerességének alátámasztására újabb videót teszünk közzé a kinyerhető energia nagyságának mértékéről. (A kinyerhető energia mértékének a többszörös szemléltetése folyamatban van!)

 

 


Ne feledje mottónkat!

NagyEnergiaProjekt (NEP)
... mert számunkra érték az Energia!"

 

 

Kísérleteink magyarázataként szolgáló tudományosan elfogadott tények, az interneten felfedezhető videók által:

 

Az előbbi videóval egy kérdésre kapjuk meg a választ:

"A levegő nyomása miért fordítja meg az úszás irányát?"

Mert a hajóházba nyomásesés keletkezik, ezért a felső membránt a légnyomás négyzetcentiméterenként 0,1 kg nyomással préseli rá a hajó tetejére. Gördülő membrán alakul ki, ezért pontosan a vízkiszorításnak megfelő virtuális súlyerő keletkezik.

 

 

 

(Zuhanó vízben nincs felhajtó erő. Lásd az előző, "Mindenki Iskolája Fizika" című videót.)

 

 

 

Kísérleti naplóink szemléltetése videóink által:

A teljes videó megtekinthető: (Itt)

 

 Egy újabb kísérlet elvégésére került sor 2014 májusában:

 

Az előbbi videó egy erőmű kapcsolási modellje. Pusztán csapok (tolózárak) nyitásával és csukásával lehet gyakorlatilag végtelen mennyiségű energiát termelni. Az atomenergiánál biztonságosabb és nincs környezetszennyező hatása. A kisérletben szereplő apró eszköz nyilván csak szemléltetésre alkalmas. Az látható, hogy a csapok elfordításán kivűl nem igényel energiát.

Romániában, a Kolozsvári Egyetemen tervezik a tenger hullámzását energetikai céllal hasznosítani. Ehhez speciális hajókat építenek. Magyarországon ugyan nincs tenger, de vannak vízi erőmüvek, patakok, ahol az úszás (a hajó) annyi elektromos energiát termelhet ami biztosítja az ország elektromos energiával történő ellátását környezet
szennyezés nélkül,környezet veszélyeztetés nélkül.


A kapcsolás két csap segítségével mutatja be,hogyan lehet a hajót tetszés szerint elsüllyeszteni és felemelni. Energiát csak a csapok nyitása és zárása igényel. Az elektromos energia előállítása az alternáló mozgásból mérnöki rutinmunka.

 

Hogy lehet a keletkező energiát forgó mozgássá alakítani? Így:

Önvezérlő módon történt a forgómozgássá átalakítás. A felvétel készültekor (4 éve) még nem volt kameránk, így a felvétel telefonnal készült. A folyóra telepített szerkezet kb.ilyen módon képzelhető el. Minden energiabefektetés nélkül, hangtalanul végez forgó mozgást. Csak az elektromos gépek zaja fog hallatszani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 47
Heti: 77
Havi: 144
Össz.: 27 011

Látogatottság növelés
Oldal: Kísérleti naplóink (videó jegyzeteink)
NagyEnergiaProjekt (NEP) - © 2008 - 2018 - nagyenergiaprojekt.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »